Hytter

Jøndalsvangen

Hytta leies ut over dag, natt, helg og uke. Den disponeres av Røde Kors Eidsvoll. Se mer informasjon her

Løntjernbråten

Denne hytta disponeres av Lions Eidsvoll. Kontaktperson Svein Hoelsæter telefon 90742270

 

Hytta har 20 sengeplasser og passer bra for noe større grupper. Utedo, vedkamin gasspeis og kjøkkenutstyr finnes. Dette er et tidligere småbruk ved Øvre Hoelsjøen. Her har du fin utsikt over sjøen som kan tilby både fiske og bading. Nyhet for 2015 er at det nå finnes drikkevann i en pumpe i hagen. Bilveg hele vegen fram på sommarhalvåret og skispor siste kilometeren på vinteren

 

Røisivangen

Røisivangen/Røysivangen ligger ved veien til Brøstadgruva som er redd nord for Lesja. Det var her allmenningens seterdrift hold på lengst. Opprinnelig var det seter for Eidsvoll-gården Røisi, og var i bruk fra senest 1700. Gårdene Hoel og Ljøndal brukte setra etter 1898, og var i drift til rundt 1960. Det er lenger enn noen annen seter i Eidsvoll. På 1890-tallet var det et senter for gullvasking.

For leie, kontakt Eidsvoll Almenning.

Status: Utleid.

Gruevangen

Ligger ved skogsbilveien til Utsjøen, litt nord for Serrungen i Kampåa. Den var i drift som seter mellom 1625 til 1900-tallet, men fast bosetning mellom 1880 og 1922. To av seterhusene står enda, i tillegg til skogskoien som leies ut av Eidsvoll Almenning.

Hytta har gasskomfyr med tre bluss på kjøkkenet, vedfyring for vinterstid og sengeplass for fem stykker. Det er utedo og ikke innlagt vann eller strøm.

Fra hytta finnes det flere merkede turstier og det er ikke langt til Utsjøen hvor det er to gapahuker og mulighet for fiske og bading. Fiskekort kan bestilles over SMS (instruksjon er festet på gapahuken nærmest veien).

For leie, kontakt Eidsvoll Almenning.

Status: Utleid.

 

Gråbakkvangen

Stutmyrkoia

Stutmyrkoia ligger langs veien mellom Øvre Holtet og Grønnsjøen, nord I Gullverket. Den ble bygd for skogsarbeidere i 1953. Nå blir den leid ut. Her er det flere merkede turstier og en kort biltur til Nord-Fløyta, som er en utmerket badeplass.

Status: Utleid.